Jouw TMA

Jij hebt de TMA scan gedaan en een gesprek gehad met een van onze TMA Professionals. Daarin is je veel verteld over de 22 drijfveren en de bijbehorende talenten én de mogelijke valkuilen. Grote kans dat je erg enthousiast was en dat er veel kwartjes gevallen zijn. Meestal is het gesprek een feest van herkenning en krijg je veel inzicht in jezelf en je gedrag. Je begrijp veel beter waarom je doet zoals je doet en waarom bepaalde mensen zo in je allergie zitten.

En dan ……

Gaat de organisatie waar je werkt en die je gevraagd heeft de TMA scan te doen, het inzetten om de organisatie en daarmee jou te ontwikkelen. Er kunnen allerlei vraagstukken ten grondslag liggen aan de beslissing om de TMA methode in een organisatie in te gaan zetten. Bijvoorbeeld een verandering van de organisatiestructuur, het meer in willen zetten en benutten van de aanwezige talenten, opgave of project gestuurd gaan werken.

Of

Ga je met jezelf aan de slag als het jouw eigen initiatief was om de de TMA scan te doen. Waarschijnlijk heb je dan een vraagstuk in het kader van jouw eigen ontwikkeling, wil je een volgende stap zetten in je carriere of wil je jouw persoonlijk leiderschap vergroten.

Wat betekende het ook al weer?

Grote kans dat niet alles is blijven hangen wat we je verteld hebben over de drijfveren en talenten. Daarvoor hebben we Jouw TMA gemaakt. Het gaat ons tenslotte om Jouw Ontwikkeling. Op je gemak kun je alles nog eens nalezen of het je nog een keer laten vertellen.

Online dashboard bekijken

Nadat het rapport met je is besproken, valideert de TMA professional de analyse.

Je ontvangt een mail met daarin de link naar de portal waar ook je de TMA analyse hebt ingevuld. Met je emailadres en het eerder door jou gekozen wachtwoord kun je inloggen. Weet je het wachtwoord niet meer, kies dan voor wachtwoord vergeten.

Als je inlogt zie je drie optie:

Openstaande analyses

Hier zie je of er nog een analyses openstaat die je in mag vullen.

Dashboard

Als je klikt op Dashboard, krijg je een overzicht van de beschikbare analyses. Klik op bekijken en je krijgt de informatie uit het rapport online te zien verdeeld over tabbladen. De meeste tabbladen spreken voor zich. Op het tabblad Competentiematch kun je door één of meerdere competenties aan te vinken zien hoe jij matched op die competentie(s).

Op elk tabblad staat in de bovenste balk een blauwe toets met daarop uitleg dashboard. Hier vind je uitleg over het betreffende tabblad.

Druk je op het icoontje  dat links naast de blauwe toets staat, wordt er een PDF gemaakt van de informatie op het tabblad.

Rapporten

Hier vind je de kandidaat rapportages van de analyses die je hebt ingevuld.

Overzicht Drijfveren

Hieronder vind je een overzicht van alle drijfveren. Door op de afbeelding of op de naam van de drijfveer te klikken, ga je naar de uitleg van deze drijfveer. Je kunt de uitleg lezen, maar ook bekijken in een filmpje. De tekst op de pagina’s van de drijfveren zijn de officiële beschrijvingen van de talenten die bij een drijfveer horen en de globale voorkeursgedragingen met persoonlijkheidsomschrijving van een lage, gemiddelde en hoge score op een drijfveer horen.

Emotionele balans

Motieven

Sociale talenten

Beïnvloedende talenten

Leidinggevende talenten

Besluiten nemen

Onafhankelijk denken & handelen

Verantwoording & leiderschap

Organisatorische talenten

Doelgerichtheid

Orde & Structuur

Pragmatisme

Overzicht Competenties

Je kunt de informatie over de competenties online bekijken via onderstaande link. Er is ook een app voor op de telefoon. Deze is te downloaden in de App store of de Play store. Je vindt de app als je zoekt op TMA competentiebibliotheek.


joebeheerJouw TMA