Jouw TMA

Jij hebt de TMA scan gedaan en een gesprek gehad met een van onze TMA Professionals. Daarin is je veel verteld over de 22 drijfveren en de bijbehorende talenten én de mogelijke valkuilen. Grote kans dat je erg enthousiast was en dat er veel kwartjes gevallen zijn. Meestal is het gesprek een feest van herkenning en krijg je veel inzicht in jezelf en je gedrag. Je begrijp veel beter waarom je doet zoals je doet en waarom bepaalde mensen zo in je allergie zitten.

En dan ……

Gaat de organisatie waar je werkt en die je gevraagd heeft de TMA scan te doen, het inzetten om de organisatie en daarmee jou te ontwikkelen. Er kunnen allerlei vraagstukken ten grondslag liggen aan de beslissing om de TMA methode in een organisatie in te gaan zetten. Bijvoorbeeld een verandering van de organisatiestructuur, het meer in willen zetten en benutten van de aanwezige talenten, opgave of project gestuurd gaan werken.

Of

Ga je met jezelf aan de slag als het jouw eigen initiatief was om de de TMA scan te doen. Waarschijnlijk heb je dan een vraagstuk in het kader van jouw eigen ontwikkeling, wil je een volgende stap zetten in je carriere of wil je jouw persoonlijk leiderschap vergroten.

Wat betekende het ook al weer?

Grote kans dat niet alles is blijven hangen wat we je verteld hebben over de drijfveren en talenten. Daarvoor hebben we Jouw TMA gemaakt. Het gaat ons tenslotte om Jouw Ontwikkeling. Op je gemak kun je alles nog eens nalezen of het je nog een keer laten vertellen.

Overzicht drijfveren

Hieronder vind je een overzicht van alle drijfveren. Door op de afbeelding of op de naam van de drijfveer te klikken, ga je naar de uitleg van deze drijfveer. Je kunt de uitleg lezen, maar ook bekijken in een filmpje. De tekst op de pagina’s van de drijfveren zijn de officiële beschrijvingen van de talenten die bij een drijfveer horen en de globale voorkeursgedragingen met persoonlijkheidsomschrijving van een lage, gemiddelde en hoge score op een drijfveer horen.

Emotionele balans

Motieven

Sociale talenten

Beïnvloedende talenten

Leidinggevende talenten

Besluiten nemen

Onafhankelijk denken & handelen

Verantwoording & leiderschap

Organisatorische talenten

Doelgerichtheid

Orde & Structuur

Pragmatisme

joebeheerJouw TMA