Organisatieontwikkeling

Strategisch Talentmanagement invoeren in uw organisatie of gemeente

JOE heeft inmiddels een uitgebreide ervaring in de implementatie van Strategisch Talentmanagement in organisaties en bij gemeenten. Bij gemeenten doen we dat vaak in combinatie met Opgave- of Project gestuurd werken. Bij de implementatie bij gemeenten in combinatie met Opgave gestuurd werken, doen we dat over het algemeen in co-creatie met onze businesspartner Partners & Propper, de ontwikkelaars van het opgave gestuurd werken bij gemeenten.

Om te komen tot een goede implementatie van Strategisch Talentmanagement, volgen we ons beproefde format. Een stappenplan van gemiddeld 5 tot 10 stappen van in totaal een paar maanden tot soms wel twee jaar.
Strategisch Talentmanagement is maatwerk, dat betekent dat de stappen in overleg met u op maat worden ingevuld, afhankelijk van uw doelstellingen.

Om u toch een beeld te geven hoe het voor uw organisatie zou kunnen werken, hebben we ter illustratie een tweetal uitwerkingen toegevoegd van bestaande trajecten die door ons zijn uitgevoerd.

In deze uitwerkingen leest u de aanleiding, de uitgewerkte stappen en het te verwachten resultaat per stap om tot de uiteindelijke implementatie en het beklijven te komen.

Veel leesplezier en hopen u graag eens in het echt te ontmoeten.

  • 1e voorbeeld is een voorbeeldplan voor de implementatie van Strategisch Talentmanagement
  • 2e voorbeeld is beschrijving van de casus bij Axis en Stuifmeel
  • 3e voorbeeld is een filmpje waarin de betrokken vertellen over hun ervaringen bij de implementatie van Strategisch Talentmanagement bij de Gemeente Rijswijk

Meer weten over de mogelijkheden?

Heb je een vraag of wil je contact met ons over organisatieontwikkeling?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

joebeheerOrganisatieontwikkeling