Certificeringstraining De Talentmanager

Doel van de training

Als teamleider of manager heb je en jouw teamleden de TMA talentenscan gemaakt. De rapportages zijn met jou en de teamleden doorgesproken in een persoonlijk talentgesprek met een TMA Professional.

Dat is prachtig, iedereen is op de hoogte van zijn of haar talenten en ontwikkelbare competenties.

Maar hoe interpreteer je nu al die talentenradars als teamleider of manager. Wat kun je er verder mee en hoe zit het met de teamanalyse. Hoe stuur ik mijn team nu het beste aan. Wat is de kracht en waar zitten nog aandachtspunten.

Wil je meer weten over het gebruik van de TMA methode, maar heb je niet de behoefte om de gehele TMA Professional Training te volgen, dan is de Certificeringstraining “De Talentmanager” uitermate geschikt voor jou.

Na certificering krijg je toegang tot de TMA portal, specifiek voor je eigen teamleden. Je kunt dan gebruik maken van de plugin Talentenpool, waarmee je kunt (onder)zoeken binnen je eigen team naar aanwezige competenties en talenten en deze eventueel kunt matchen op rollen dan wel competentieprofielen.

Inhoud

 • Interpreteren van Talentradars
 • Lezen en interpreteren van teamanalyses
 • Nadenken over rollen in het team
 • Samenwerken met de TMA (Team) Professional
 • Inzicht in jouw eigen rol als teamleider/manager
 • Hoe kun jij jouw team het beste aansturen ergo de talenten van jouw medewerkers maximaal inzetten.
 • Het voeren van ontwikkelgesprekken met je medewerkers op basis van talenten en ontwikkelbare competenties

Criteria voor het deelnemen aan de training

Voorwaarde voor deelname is dat je de TMA scan hebt gemaakt voor jezelf en dat deze met je is doorgesproken. (Is dat nog niet gedaan, informeer dan naar de mogelijkheden daartoe.)

Programma

De training duurt 1 dag. Als je dat wilt, kan het programma voor jouw organisatie op maat worden gemaakt.

 • Start met een korte intro over de TMA methode.
 • Inventarisatie van jouw belangrijkste talenten en ontwikkelbare competenties die jij voor het team wil inzetten. Hoe leid jij het liefst/het best. Maar ook aangeven waar jouw schuurplekken, valkuilen en No Go gebieden zitten.
 • Presenteren en bevragen.
  Ook een mooie oefening om weer eens naar de betekenis van de talenten aan beide zijden van de drijfveer te kijken en wat deze betekenen voor het voorkeursgedrag.
 • Uitgebreid oefenen met het lezen en interpreteren van talentradars uit minicasussen.
 • Kijken naar de teamanalyse op basis van de gezamenlijke scores op de drijfveren en talenten van jouw team. Waar zit de kracht van het team en waar zitten de aandachtspunten. Je krijgt inzicht in hoe je de teamanalyse leest en wat er eventueel nodig is in het team, om iedereen het beste uit zichzelf te laten halen. Er zullen vast ook (potentiële) schuurplekken naar voren komen.
 • Vooruitblikken naar eventuele teamrollen en samenwerking met de TMA (Team) Professional.
 • Aan de slag met het voeren van ontwikkelgesprekken met je medewerkers
 • Als laatste ga je voor jezelf bepalen hoe jij jouw team het beste aanstuurt en waar jouw eigen aandachtspunten zitten.

Wat is jouw investering?

JOE investeert in jou met de beste materialen en zeer ervaren TMA trainers uit de praktijk. Zij kunnen jou als geen ander helpen goed te worden in het vak en jouw inspanningen helpen verzilveren in jouw praktijk. Vanuit JOE vragen we van jou een investering in tijd en energie en het bezit van een eigen TMA scan. Jouw investering in euro’s is € 895,- excl. BTW.

Wat moeten deelnemers meenemen naar de training?

Geprinte versie van jouw eigen TMA analyse en Talenten- en competentiepaspoort. Dit rapport kun je downloaden uit de portal.

Praktische informatie

Datum: Neem contact met ons op voor de eerst volgende datum.

Tijd: 09:30 – 16:30 uur

Cursusmateriaal: wordt verstrekt bij aanvang van de training

Lunch: verzorgd door JOE. (Ben je gebonden aan een bepaald dieet? Laat het ons vooraf weten, dan houden we daar rekening mee)

De training is een leerzame interactieve werkvorm met vooral veel doen en oefenen. Tussendoor is er veel ruimte voor vragen en jouw persoonlijke aanpak.

Meer weten of aanmelden?

joebeheerCertificeringstraining De Talentmanager