Ervaringsgericht leren met paarden

Zonder oordeel gaat een paard de ontmoeting met jou in en onderzoekt wie je bent en wat jij meebrengt. Liefdevol en zacht.

Paarden communiceren met lichaamstaal, heel subtiel met kleine gebaren. Dat doen ze ook in contact met mensen. Ze “scannen” wat je intentie is en wat je uitstraalt. Ze hebben direct door of wat je doet in lijn is met hoe je je voelt. Ze houden van duidelijkheid en dat is er voor hen als je in contact bent met jezelf. Dan “snappen” ze je en ben je veilig om mee te verbinden.

Wij reageren ook op lichaamstaal en op de intentie. De woorden die we gebruiken brengen verwarring omdat we het ook voelen als wat gezegd wordt, niet in overeenstemming is met wat ons lichaam ons vertelt. Net als een paard vinden we het moeilijk om verbinding aan te gaan als het niet “klopt”.

In de ontmoeting met een paard word je uitgenodigd op zoek te gaan naar wie je werkelijk bent en wat jij echt wilt.

We creeëren een ruimte waarin jij jezelf kunt ontmoeten in contact met het paard. Je hebt alle tijd om je gedachten en je gedrag te  onderzoeken en te experimenteren met andere gedachten en daarbij behorend gedrag.

Vragen waarmee mensen bij mij komen, gaan vaak over:

 • Contact maken
 • Plek innemen en grenzen aangeven
 • De leiding nemen en dingen voor elkaar krijgen

In de ontmoeting met een paard wordt je je bewust hoe je dingen doet. Het is een heel krachtige manier van jezelf ontmoeten die zonder uitzondering grote indruk maakt.

Mogelijkheden

in het ervaringsgericht leren met paarden

 • Workshop Over Grenzen

  In deze workshop staat het thema Grenzen stellen en je plek in nemen centraal. Zowel in theorie als in de praktijk gaan we aan de slag met de vragen: hoe weet ik waar mijn grens ligt, hoe kan ik mijn grens aangeven en hoe zorg ik ervoor dat anderen mijn grens respecteren? In een ontmoeting met een paard ga je experimenteren met jouw antwoorden op deze vragen. Deelnemen aan deze workshop is een mooie manier om kennis te maken met Ervaringsgericht leren met Paarden.

 • Individueel ervaringsgericht coachtraject

  Het doel van een traject is dat je tools in handen krijgt waardoor je beter om kunt gaan wat waar je tegenaan loopt in het leven. De tools stellen je in staat je eigen wijsheid te raadplegen en vandaaruit te kiezen voor de inzet van ander gedrag. Door de inzichten die je verkrijgt over hoe het bij jou ‘werkt’ gaat de gedragsverandering vaak als vanzelfsprekend en moeiteloos. Een coachtraject bestaat uit een intake gesprek en 3 tot 6 coachsessies. In een coachsessie nemen we theorie door die betrekking heeft op het thema dat bij jou speelt en is er een ontmoeting met een paard.

 • Authentiek Leiderschap

  Een 3-daagse Natuurlijk Leiderschap die gebaseerd is op de vijf rollen die er in een kudde herkenbaar zijn. Inzet van deze rollen zorgt voor het goed functioneren en voortbestaan van een kudde. Het gebalanceerd leren inzetten van deze vijf rollen als persoon, zowel zakelijk als privé, zorgt ervoor dat je op natuurlijke en gebalanceerde wijze leiding kunt geven aan jezelf en vandaar uit aan de taken en functies die je hebt in jouw (werkzame) leven.

Meer weten over de mogelijkheden?

Heb je een vraag of wil je graag meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Wilma of stuur ons een bericht via de website.

Op www.wilmageuzebroek.nl lees je meer over Wilma en over ervaringsgericht leren met paarden.

Ik wil meer weten

Waarmee kan Joe jou helpen?

Ontwikkelen is natuurlijk groeien in jouw unieke talenten, zodat jij kunt doen waar je goed in bent. Jouw talenten kun je inzetten in je persoonlijke ontwikkeling, voor de ontwikkeling van een team én voor de ontwikkeling van een organisatie als geheel.

Persoonlijke Ontwikkeling

Wil je met jezelf aan de slag om te ontdekken wie je bent en zelf meer sturing te geven aan jouw leven?

Lees meer

Team Ontwikkeling

Geef je leiding aan een team en wil je met het team aan de slag om de samenwerking en het resultaat te verbeteren?

Lees meer

Organisatieontwikkeling

Ben je verantwoordelijk voor het functioneren en/of het resultaat van een organisatie en heb je het gevoel dat er meer inzit dan er nu uitkomt?

Lees meer
joebeheerErvaringsgericht leren met paarden