Talentopstelling

Ervaar hoe jouw talenten voor je kunnen werken

Haal je het beste uit jouw talenten?

Een talentenscan geeft vaak een heel herkenbare omschrijving van je talenten. De stap van zo’n rapport naar verbetering in de praktijk blijkt vaak lastig; het is moeilijk om echt met je talenten aan de slag te gaan.
Niet zo vreemd, als je je bedenkt dat jouw grootste talenten tegelijk ook je sterkste drijfveren zijn. En daarmee dichtbij jezelf staan. Op iets wat heel dichtbij staat is het moeilijk scherpstellen, laat staan dat je dat bewust kan inzet en.

Een talentenopstelling geeft inzicht en focus

Aan de hand van jouw vraag geef je een aantal van jouw talenten een plek in de ruimte; je stelt ze op. De opstelling maakt zichtbaar wat de onderlinge verbanden zijn en hoe jij je verhoudt tot jouw talenten. Door op basis van deze inzichten talenten anders te plaatsen wordt concreet voelbaar hoe je jouw talenten vóór je kan laten werken, hoe je ze kan inzetten voor jouw doelen.

Voorbeelden van vragen

  • Hoe kan ik mijn talenten inzetten om mijn doel te bereiken
  • Hoe werken mijn talenten op elkaar in
  • Wanneer ben ik mijn talenten de baas en wanneer zijn zij mij
  • In wat voor rol kan ik mijn talenten het beste inzetten
  • Wat maakt dat ik dit talent niet kan inzetten

Individuele talentenopstelling

Bij een individuele talentenopstelling werken we met voorwerpen of talentkaarten, als representanten van jouw talenten. Aan de hand van jouw vraag of thema geef jij deze een plek op de tafel. Daarna kijken we samen naar de posities van jouw talenten, wat hun rol of taak is en wat de onderlinge verhouding is. Waar nodig onderzoeken we het effect van het meer- of minder ruimte geven van bepaalde talenten of het anders schikken van de talenten. Een opstelling duurt ongeveer twee uur en geeft inzicht in hoe jouw talenten zich verhouden tot elkaar waardoor jij ze bewuster in kunt zetten.

Een talentenopstelling maakt onderliggende dynamieken en patronen
zichtbaar en kan blokkades oplossen, door het gebruik van de fysieke ruimte,
representanten en je intuïtie, naast je verstand.

Voorbeeldcases

Gabriëlle vraagt hoe ze haar talenten kan inzetten om makkelijker taken af te kunnen ronden.

In haar opstelling staat haar grote behoefte aan afwisseling centraal. Haar talenten Volharding en Kalmte/Geduld lijken elkaar in de weg te staan. Haar talent Ambitie staat afgewend in de hoek, alsof het niet mee mag doen en ook helemaal geen interesse heeft in wat er speelt. Besluiten nemen doet ook niet mee.

Gabriëlle herkent dit wel: Het werk dat ze doet boeit haar eigenlijk niet en haar prioriteiten liggen elders. Wanneer ze zich voorneemt meer uitdaging in haar werk te zoeken verschuift het beeld: Ambitie en Volharding staan centraler en dicht bij elkaar. Het talent Besluiten nemen staat dichter Gabriëlle en is actiever, meer beschikbaar en gerespecteerd.

Meer weten over de mogelijkheden?

Heb je een vraag of wil je graag meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Harry of stuur ons een bericht via de website.

Ik wil meer weten

Waarmee kan Joe jou helpen?

Ontwikkelen is natuurlijk groeien in jouw unieke talenten, zodat jij kunt doen waar je goed in bent. Jouw talenten kun je inzetten in je persoonlijke ontwikkeling, voor de ontwikkeling van een team én voor de ontwikkeling van een organisatie als geheel.

Persoonlijke Ontwikkeling

Wil je met jezelf aan de slag om te ontdekken wie je bent en zelf meer sturing te geven aan jouw leven?

Lees meer

Team Ontwikkeling

Geef je leiding aan een team en wil je met het team aan de slag om de samenwerking en het resultaat te verbeteren?

Lees meer

Organisatieontwikkeling

Ben je verantwoordelijk voor het functioneren en/of het resultaat van een organisatie en heb je het gevoel dat er meer inzit dan er nu uitkomt?

Lees meer
joebeheerTalentopstelling